Gıda maddelerinde KDV indirimi talebi

İstenilen ekonomik rahatlığın tabana yayılması için gıda maddelerinde katma değer vergisinin indirilmesinin piyasaya canlılık getireceğini kaydedildi

Bigpara Haber
    Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, istenilen ekonomik rahatlığın tabana yayılması için gıda maddelerinde katma değer vergisinin indirilmesinin piyasaya canlılık getireceğini kaydetti. 

    TESK Genel Başkan Vekili de olan Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını, küçük esnaf ve sanatkarın işyerlerinde kullandıkları elektrik, su, doğalgaz ücretlerinin mesken tarifelerine çekilmesini istedi. 

    Ekonomik istikrarın tabana yayılmasıyla ilgili 49 ilde uygulanan teşvik kapsamından esnafın da yararlandırılması gerektiine işaret eden Palandöken, şöyle devam etti:

    “Yaşanan ekonomik canlanmadan faydalanmak istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar ekonominin bel kemiğidir. Katma değerin tek rakama düşürülmesiyle birlikte, hizmet ve üretim sektöründe çok olumlu gelişmeler sağlanacaktır. Bugüne kadar esnaf ve sanatkar zarar eden kesim olmuştur. Şimdi katma değer vergisinin tek rakamlı haneye indirilmesiyle rahat edecektir. KDV indirimi esnaf için olumlu olacaktır. Esnaf ve sanatkarlar piyasada bir canlanma ve rahatlık bekliyor. KDV indirimi tüketiciye de yansıyacağından, esnaf ucuza mal ettiği ürününü tüketiciye ucuza satacaktır. Şimdi sıra dar gelirli esnaf ve sanatkarın gelirlerinin artırılmasındadır. Bu esnaf ve sanatkara, dolayısıyla piyasaya da olumlu yansıyacak.”

Diğer Genel Haberleri