Gerkonsan 3.5 milyon dolara özelleşti

Gerkonsan A.Ş.´deki yüzde 99.9 oranındaki idari hissesine en yüksek teklifi 3.5 milyon dolar ile Törem Ortak Girişi Grubu (OGG) verdi

Bigpara Haber
Gerede Çelik Konstrüksiyon ve TeçhizatFabrikaları Sanayi ve Ticaret (Gerkonsan) A.Ş.´deki yüzde 99.9 oranındaki idari hissesine en yüksek teklifi 3.5 milyon dolar ile Törem Ortak Girişi Grubu (OGG) verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İsmail Destan´ınkomisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesine 4 yatırımcı firma katıldı.

Açık artırma usulü ile yapılan nihai görüşmelere, komisyonca belirlenen 3 milyon dolar başlangıç tutarı ve 50 bin dolar artırım aralığı ile başlandı.

İhalenin ilk turunda, Özburak-Hızar Çoşkun OGG, 3. turunda Tekno Tes-Oral Baytok OGG ihaleden çekildi. Pazarlık görüşmelerinin 4. turunda verilen en yüksek teklif 3.5 milyon dolara çıkarken, bu turda da Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş. ihaleden çekildiğini bildirdi. Böylece pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 3.5 milyon dolar ile Törem OGG vermiş oldu. İhale sonucu, komisyonun değerlendirmesi ardından Özelleştirme Yüksek Kuruluna (ÖYK) sunulacak ve ÖYK ile onayı ile satış tamamlanmışolacak. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri