`Gerçeği kâr transferleri gösterir`

Bigpara Haber
Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı Hüseyin Gürer, Türkiye`ye gelen yabancı yatırımcının yaratılan katma değer sonucu ortaya çıkan kârı çekmek isteyebileceğini belirterek, Türkiye`nin gerçek durumunu aslında o çıkışlar belirleyecek diye konuştu.
Gürer, Türkiye`ye son üç yılda 50 milyar dolar civarında doğrudan yabancı yatırım geldiğine değinerek, bu yabancı yatırımların Türkiye`de genişlediğini ve büyüdüğünü, söz konusu kuruluşların artık kazanç elde edeceklerini söyledi. Bundan sonra asıl dikkat edilmesi gereken konunun bu olduğuna dikkat çeken Gürer şöyle devam etti: Şu anda beklediğimiz çıkışların olmadığını görüyoruz. Ancak gelecek günler de olacak. O zaman Türkiye`deki yönetimin, hükümetin daha akılcı birtakım adımları şimdiden planlaması, stratejik olarak konuya yaklaşması ve elde edilen kârların Türkiye`de kalacak şekilde oturtulması, bence en önemli konulardan biri.

`Sıfırdan yatırım bitecek`
Gürer, günümüzde dünyadaki fonların daha fırsatçı hareket ettiklerini ve köşeleri tutulmuş yerlere yerleşerek büyümeyi hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi: Dolayısıyla Türkiye için artık sıfırdan yatırım türü söz konusu olmayacak. Sıfırdan gelip perakendede yatırım yapmaktansa, hazır bir şeyi alıp bunu takip eden üç yıl içinde bir dev haline getirecek. Alınanlar iki üç misline çıkacak. Büyüme o zaman gerçekleşecek ve istihdam o zaman etkilenecek.

Diğer Genel Haberleri