Gelişen ülke paraları haftalık bazda düşüşe ilerliyor

Asya'da tahviller, para birimleri ve borsalar haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor

Bigpara Haber

Gelişmiş ülkelerin para politikalarının daha az genişleyici olacağına dair işaretler ve bunun risk iştahını azaltması para birimlerinin düşmesine neden oldu. Mizuho Bank Döviz stratejisti Ken Cheung "Küeresel merkez bankalarının şahin tona dönmesi küresel faizleri yükseltti. Likiditede azalma riski var bu da Asya varlıklarına baskı yapıyor" diye konuştu. 

Güney Kore para birimi won Kuzey Kore gerilimiyle düşüşe öncülük etti.  Bloomberg Dolar Endeksi Nisan'dan beri en büyük yükselişi kaydetti, gelişen ülke Asya hisse senetleri 2. haftada da düştü. 

Haberin Devamı

Won 6. haftayı da kayıpla tamamlamaya hazırlandı. Bu, 2015'in Temmuz ayından beri görülen en uzun süreli düşüş trendi oldu. Won bugün hafif yükselse de haftalık düşüş %1'i buldu. Ülkede 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan artarak %2.32 oldu, faiz bu hafta 11 baz puan yükseldi. Kospi Endeksi 3 haftadaki ilk haftalık düşüşe ilerledi. 

Çin'de offshore ve onshore yuan haftalık düşüşe ilerledi. Şanghay Borsası 3. haftayı da yükselişle tamamlamaya hazırlanırken Hang Seng Endeksi 2. haftalık düşüşe ilerledi. 

Endonezya rupisi bugün %0.1 düşerken bu hafta %0.6 değer kaybetti. Jakarta Borsası 3. haftalık yükselişte. 

Tayland bahtı, Nisan sonundan beri en büyük haftalık kayba ilerledi. Yabancılar dün net 941 milyon baht (28 milyon dolarlık) tahvil sattı. Haftalık bazda çıkışlar böylece 2.3 milyar bahta ulaştı. 

Malezya ringiti Petrol deki düşüşle 4. haftalık düşüşe ilerledi. KLCI Endeksi bugün %0.5 yükseldi. 

Haberin Devamı

Filipin pesosu 4. haftalık düşüşe hazırlandı. Tayvan doları bu hafta %0.5 geriledi. Yabancı yatırımcılar bu hafta düne kadar net 265.9 milyon dolarlık hisse senedi sattı. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan artışla %1.106'ya çıkarken Taiex endeksi Nisan'dan beri en büyük düşüşe ilerledi.

Diğer Ekonomi Haberleri