Gecikme faizleri düştü

Bigpara Haber
Maliye Bakanlığı, aylık tecil faizini yüzde 4`ten yüzde 3`e indirdi. Resmi Gazete`de yayımlanan ve dün yürürlüğe giren Tahsilat Genel Tebliği ile daha önce yüzde 48 olarak uygulanmakta olan yıllık tecil faizi yüzde 36`ya çekildi.

Böylece, dünden itibaren aylık tecil faizi yüzde 3`e düşürüldü. Söz konusu düzenlemeye göre, önceki müracaatlara dayanılarak tecil edilecek olan amme alacakları için müracaat tarihlerinden düne kadar geçen süre için eski oranlar, dünden sonrası için de yüzde 36 oranında tecil faizi uygulanacak.

Aynı şekilde daha önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun olarak ödenmekte olan amme alacaklarının bugünden sonra ödenmesi gereken taksit miktarlarına, yüzde 36 tecil faizi işletilecek. Dünden önceki tutarlar eski oranlara tabi olacak. Çevre Temizlik Vergisi yeni yılda, yeniden değerleme oranının yarısı kadar, yüzde 28 oranında artırıldı. 2001 yılı bina, arsa ve arazi vergisi de yüzde 30 artırıldı.

Uzlaşma limitleri

Maliye Bakanlığı`nın tebliğine göre, il uzlaşma komisyonları Ankara, İstanbul ve İzmir`de 100 milyar liralık vergi, resim ve harcı uzlaşma konusu yapabilecek.

3 büyük ilin dışında kalan ve büyükşehir belediyesi bulunan diğer illerde 60 milyar, geri kalan illerde ise 40 milyar lira olarak belirlenen uzlaşma limiti, bağımsız vergi dairesi bulunan ilçe uzlaşma komisyonlarında 6 milyar, bağlı vergi dairelerinde de 1 milyar lira olarak tespit edildi. (ZAMAN)

Diğer Ekonomi Haberleri