Geçici Vergi %25`e Yükseldi

Bigpara Haber
Maliye, Kurumlar Vergisi`nde geçici vergi oranını yüzde 20`den yüzde 25`e yükseltirken, şifreli TV yayınlarında da Katma Değer Vergisi`nin yüzde 40`a çıkarılmasını gündemine aldı.


Kurumlar vergisinde geçici vergi oranı yüzde 20`den 25`e yükseltiliyor. Şifreli televizyon kanallarına Katma Değer Vergisi zammı da gündemde bulunuyor.
Maliye Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında yapılan ve vergilerin tartışıldığı zirvede sağlanan mutabakat çerçevesinde kurumlar vergisinde geçici vergi oranını artıran kararname taslağı Başbakanlığa gönderildi. Söz konusu düzenleme ile kurumlar vergisindeki geçici vergi oranı 1 Ocak 2001`den itibaren yüzde 25`e çıkartılırken, gelir vergisindeki yüzde 15`lik geçici vergi oranında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi.
Taslakta ayrıca bu yıl sonunda bitecek olan geçici verginin 6 ay yerine 3 ayda bir ödenmesi uygulamasının yeni yılda da devamı öngörüldü. Bu şekilde, 2001`de de gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri, 3 ayda bir geçici vergi ödemeye devam edecek.


Bu arada Gelirler Genel Müdürlüğü, Bakanlar Kurulu yetkisi çerçevesinde yapılacak vergi düzenlemelerine dönük çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çalışmalarda Cine 5, Teleon, Star Digital ve Digitürk gibi şifreli yayın yapan ya da özel abonelik gerektiren televizyon kanal ücretlerinden yüzde 25 yerine yüzde 40 katma değer vergisi alınması da gündeme geldi. Yetkililer, bu konudaki kararın daha sonra verileceğini bildirdiler. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri