Gecen Yil 10 Milyon Yolcu Tasiyarak, 1.7 Milyar Dolarciro Elde Eden Thy Ozellestirmeye Hazir. Baskan Cem Kozlu Ve Genelmudur Yusuf

Bigpara Haber
Turkiye`nin en gozde KIT`lerinden Turk Hava Yollari, ozelestirilmek uzere `Piste girdi`. Kozlu, Bugun THY, Avrupa Hava Birligi`ne uye 26 ulke arasinda 13`uncu siraya yukseldi. Kalite belli bir yatirimi gerektiriyor. Ancak sonunda karli cikan biz oluyoruz. Bolayirli, Balkanlar`a girmeyi planliyoruz. Bizim icin Balkanlar sadece ticari degil politik acidan da muhim bir bolge. Tiran var. Sarajevo`ya ucacagiz. Uskup`e, Zagreb`e ucus baslatacagiz. Sonbaharda Ukrayna`da 4 noktaya ucacagiz.
THY 5 yil sonra nereye gidecek? Kozlu, Asya`ya dogru olan 5 bin kilometrelik bolgede en modern bakim merkezine sahip olacagiz. En modern ucus egitim merkezi bizde olacak. Personel basina yolcu sayimiz surekli artiyor. Avrupa`da pek cok havayolunun korkmasi gereken bir kurulus 4-5 yilda Turkiye`nin en guclu kurumu olacak. Kozlu, 1998 ciro hedefi 1 milyar 650 milyon dolar. 5 yil sonra 120 noktaya ucar ve 2.5-3 milyar dolar ciro elde ederiz. Turkiye`de havayolu ulasimi su anda yuzde 1.5. 5 yil sonra bu oran yuzde 5-6`lara cikar. Bugune kadar hangi ilkleri gerceklestirdiniz? Bolayirli, SSCB cokmeden Baku`ye ucan ilk uluslararasi havayolu THY idi. Yine Almati, Tiflis, Biskek, Askabat`a ucan ilk uluslararasi havayoluyuz. Istanbul, ORta Asya ve Kafkasya`nin dunyaya acilan kapisi haline geldi. Buralara British Arirways, Lufthansa, Avusturya Havayollari saldiriyor. Indirim politikasi uyguluyorlar. Uzun sure bizi islemisler. Turkiye`nin dogusundaki 4 saat dilimlik cografyada THY cok buyuk bir sirket. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri