GE: Avrupa`da Garanti ile büyüyeceğiz

Bigpara Haber
Bir süre önce Garanti Bankası`ndaki hisselerinin yüzde 4.65`lik kısmını Doğuş grubuna geri satan General Electric`in (GE) Güney Batı Asya ve Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, işlemin Türkiye`yle değil, GE`nin kapital yönetimiyle ilgili olduğunu belirtti.
Düzenlediği basın toplantısında GE`nin Türkiye`deki yatırımlarına ilişkin bilgi veren Özkan, Garanti Bankası`nın çok iyi bir dünya markası olduğunu vurgulayarak, bankayla Avrupa Birliği`nin gelişen ülkelerinde büyümek istediklerini söyledi.


Uçak motoru üretilecek

Kürşat Özkan, Şimdi Romanya ve Ukrayna var. Ama diğer ülkelere de bakıyoruz. Performansını çok beğeniyoruz. Bölgesel banka olarak görmek istiyoruz. Dünyanın en iyi bankacılık işletmelerinden biri. Orta ve uzun vadede Garanti`nin liderliği ve markasında Avrupa Birliği`nin gelişmekte olan ülkelerinde büyümek istiyoruz dedi.
Türkiye`nin havacılık sektöründeki önemli şirketlerinden olan TEİ`de yüzde 46.2`lik payı olan GE, bu alanda açılım yapmak istiyor. Bu amaçla TÜBİTAK`ın Gebze`deki serbest bölgesinde Türk Teknoloji Merkezi kuruldu. Merkezde ABD`de eğitim gören 25 mühendisle çalışmaya başladı.
Özkan, Türkiye`yi yeni bir uçak motoru geliştirme projesinin parçası yapmak istiyoruz. Bu amaçla çalışmalar başladı. TEİ`de yeni imalat için 50 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız dedi.


Enerjiye 3 milyar dolarlık yatırım

Gama Enerji ile ortak olan GE, rüzgâr, gaz, hidroelektrik ve kömür santralları yapmayı planlıyor. Bu projelerin izinlerini beklediklerini söyleyen GE Türkiye Genel Müdürü Özkan, 3 - 5 yıl içinde 3 milyar dolarlık bir yatırımın görünür hale geldiğini belirtti.
Deniz suyu arıtma ve atık su değerlendirme projelerine de önem verdiklerini belirten Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`yle bu konuda bir çalışma yaptık dedi. Melen Suyu projesi kapsamında projenin beklemede olduğunu belirten Kürşat Özkan, Ancak proje uygulanabilir şekilde masada duruyor. Diğer belediyelere de bu konuda bilgilendirme yapıyoruz diye kaydetti.

Diğer Genel Haberleri