Gaziantepli KOBİ`ler yönetim danışmanlarıyla buluşuyor

Gaziantep`te gerçekleştirilecek çalıştayda, KOBİ`ler ve danışmanlar bir araya gelecek

Bigpara Haber

EBRD öncülüğünde Gaziantep`te gerçekleştirilecek çalıştayda, KOBİ`ler ve danışmanlar bir araya gelecek

İstanbul, Ankara, İzmir, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`dan yönetim danışmanları, 4 ve 5 Aralık tarihlerinde Gaziantep`teki yaklaşık 60 KOBİ ile bir araya gelecek. dunya.com haberine göre; 4 Aralık 2013 saat 10.00`da Gaziantep Novotel`de başlayacak olan etkinlik, EBRD tarafından Türkiye`de yönetim ve işletme danışmanlarının temel temsilci organı olan Yönetim Danışmanları Derneği (YDD) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.

AB tarafından finanse edilen program, EBRD`nin Küçük İşletme Destek ekibi tarafından organize ediliyor; bu ekip, çeşitli sektörlerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerle onların değişim ve büyümelerine yardımcı olacak yerli ve yabancı danışmanlar arasında bağlantılar kuruyor.

EBRD Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Ulusal Program Yöneticisi Serpil Çetinçift, Türkiye`nin doğusundaki birçok KOBİ, aile işletmelerinden oluşmaktadır. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren bu işletmeler, sürekli gelişim amacı etrafında birleşmektedirler. İyi seçilmiş danışmanlık hizmetleri, büyümeyi hedeflemiş en küçük şirketten, dünyaya açılmış işletmelere kadar tüm işletmelere bir adım ileri gidip daha büyük düşünmeye başlama konusunda yardımcı olabilir dedi.

Türkiye`nin doğusunda yeterli sayıda yönetim danışmanı bulunmamaktadır, zira sertifikalı profesyonellerin sayısı ülke genelinde sınırlı olup bunların birçoğu, ülkenin batısında bulunan büyük şehirlerde faaliyet göstermektedir. Çoğu zaman, küçük şirketler bir danışmanlık projesinin kendi gelişimlerine nasıl yardımcı olabileceğinin pek de farkında değillerdir.

YDD yönetim kurulu üyesi ve sertifikalı bir yönetim danışmanı olan Zeynep Tura, konuyla ilgili şunları söyledi: Düzenli olarak etkileşime girmek ve know-how bilgisini paylaşmak, yönetim danışmanları için önemlidir. Bu etkinliğin “danışmandan işletmeye – B2C” kısmı, bölgedeki KOBİ`lere yönetim danışmanlığı hizmetlerinin faydaları ve kapsamı hakkında bir öngörü kazandıracaktır. Amacımız Gaziantep`le başlamak ve Türkiye`nin hizmetlerimize ihtiyaç duyulan diğer bölgelerinde EBRD ile birlikte gerçekleştireceğimiz benzer etkinlikler sayesinde bunu devam ettirmek.

Diğer Sektör Haberleri