Garipoğlu`na Gıyabi Tutuklama İsteği

Bigpara Haber
Sümerbank`ın eski genel müdürü önce tutuklandı, sonra kefaletle bırakıldı. Savcı, Garipoğlu hakkında da gıyabi tutuklama istedi.


SÜMERBANK`la ilgili yürütülen soruşturmada ilk kez tutuklama kararı çıktı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından bankadan kullandırılan usulsüz kredilerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bankanın eski genel müdürü Cengiz Biçer tutuklandı. Biçer, daha sonra 50 milyar lira kefaletle serbest bırakıldı. Savcı, bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ve eski yöneticileri hakkında da gıyabi tutuklama istedi.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetimine el konulan Sümerbank`la ilgili yürütülen dokuz ayrı soruşturmada, ilk kez tutuklama kararı çıktı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından bankadan kullandırılan usulsüz kredilerle ilgili yürütülen soruturma kapsamında Sümerbank`ın eski Genel Müdürü Cengiz Biçer tutuklandı. Eski Bankalar Yeminli Başmurakıbı olduğu öğrenilen ve `Banka dolandırmak`tan yargılanacak olan Biçer, daha sonra 50 milyar lira kefaletle serbest bırakıldı. Bu arada savcılık bankanın eski yöneticileri hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Eski Genel Müdür Biçer, ifadesinde, kredi istemlerinin alt kademelerden geldiğini, kendilerinin ise sadece onay verdiğini söyledi. Öte yandan savcılık aralarında Hayyam Garipoğlu, babası Kasım Garipoğlu ve eski yönetici Ahmet Çalışkan hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını istedi, ancak savcılığın bu isteği henüz karara bağlanmadı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri