FP TBMM Şeçimi İnceleniyor

Bigpara Haber
-``Arkadaşlarimiz, TBMM Başkani Seçiminin Anayasaya Uygun Olup Olmadiğini İnceliyor`` -``Parlamento, Anayasa`Ya Aykiri Olduğu İddiasina Sahip Çikarsa, Bunu Anayasa Mahkemesi`Ne Götürmeyi Düşünebiliriz``


ANKARA (A.A) - 24.10.2000 - FP Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM Başkanı seçiminin Anayasa`ya aykırı olduğu iddiasını, hukukçu milletvekillerinin incelediğini belirterek, ``Parlamento, Anayasa`ya aykırı olduğu iddiasına sahip çıkarsa, bunu Anayasa Mahkemesi`ne götürmeyi düşünebiliriz`` dedi. Kutan, Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız ve beraberindekileri, FP Genel Merkezi`nde kabul etti. Parmaksız, Nevşehir`in sorunları hakkında bilgi vererek, ile yapılması planlanan üniversite konusunda FP`den destek istedi. FP Genel Başkanı Kutan da gelişmiş, demokratik ülkelerde sivil toplum örgütlerinin önemine işaret ederek, son yıllarda Türkiye`deki sivil toplum örgütlerinin de etkin hale geldiğini kaydetti. Nevşehir`e üniversite yapılması konusunda partisinin, Parlamento`ya gelecek kanun teklifine destek vereceğini ifade eden Kutan, hükümeti de eleştirdi. Kutan, bir gazetecinin, bugün yapılan FP TBMM Grubu`ndaki, TBMM Başkanvekili, Katip Üyeler ve İdare Amirliği seçiminde yaşanan gelişmeleri anımsatması üzerine, parti içi meseleleri basın önünde konuşmadıklarını ve herhangi bir tartışmaya girmediklerini söyledi.


FP Lideri Kutan, bir süre önce FP Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Kamalak`ın ortaya attığı, ``TBMM Başkanı seçiminin Anayasa`ya aykırı olduğu`` iddiasının anımsatılarak, ``Anayasa Mahkemesi`ne başvuracak mısınız?`` sorusu üzerine, hukukçu milletvekillerinin konuyu incelediğini bildirdi. Bunun sadece FP`nin meselesi olmadığını, Parlamento`nun sahip çıkması halinde konuyu Anayasa Mahkemesi`ne götürmeyi düşüneceklerini kaydeden Kutan, ``Hukuki yönden incelenecek. Ondan sonra sayın Murat Başesgioğlu`na destek verdiği gözlenen partiler de müşterek bir noktaya gelirse, mesele görüşülecek. Ancak kesin bir karar vermiş değiliz`` diye konuştu.

Diğer Politika Haberleri