FP Memnun Değil

Bigpara Haber
Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ı hapisten kurtaran ancak yasağını kaldırmayan affı FP beğenmedi.


FP, tasarının komisyonlarda görüşülmesi sırasında yasakların kalkması için çalışacak. FP Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Kamalak da suçlar arasında ayrım yapılmasının doğru olmadığını belirterek, Anayasa`nın eşitlik ilkesine uygun olmayan bir affın yine iptal edilebileceğini söyledi.FP Başkanlık Divanı, dün toplanarak hükümetin hazırladığı af taslağını görüştü. Genel Başkan Recai Kutan, Hüsamettin Özkan`la bazı temaslarımız olmuştu ancak daha sonra sürmedi. Bize yapılan hazırlıklarla ilgili hiçbir bilgi gelmedi. Bu konuda hükümet ortakları arasında da anlaşmazlıklar var. Meclis`e gelince bakarız dedi. Başkanlık divanında ayrıca, tasarının Erbakan`ın hapis cezasını kaldırdığı, TCK`nın 312. maddesi uyarınca getirilen ömür boyu yasağının kaldırılmaması da eleştirildi. FP kurmayları Erbakan`ın yasağının kalkmamasından MHP`yi sorumlu tutarlarken Kutan,
Hüsamettin Bey bize bu konuda bilgi verirken yasağın da kalkacağını söylemişti. Ancak herhalde ortakları ikna edemediler dedi. Başkanlık Divanı, yasakların kaldırılması için af tasarısının Meclis komisyonlarında görüşülmesi sırasında çaba gösterilmesi ve bu konuda önergeler verilmesini kararlaştırdı. Banka sahiplerinin aftan yararlandırılmasına da karşı çıkılan divan toplantısında bankalar konusunda Işın Çelebi ve Güneş Taner hakkında soruşturma önergesi verilmesi kararlaştırıldı.
(YENİ BİNYIL)

Diğer Politika Haberleri