Ford Otosan hedefine koşuyor

Bigpara Haber
Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, şirketin bu yılın ilk 6 ayını iç pazar ve ihracat lideri olarak tamamladığını söyledi.

İlk yarıyıl rakamlarının 2003 yılı hedeflerine adım adım yaklaştıklarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Durak, `Amacımız, iç pazarda yaklaşık 50 bin adet araç satarak, ilk altı aydaki pazar liderliğimizi sene sonunda da devam ettirmek. 100 bin adedin üzerinde üretim gerçekleştirerek, Ford Otosan`ın bugüne kadarki en yüksek üretim adedine ulaşmak. Bu üretimin yaklaşık yüzde 70`ini ihraç ederek, yaklaşık 800 milyon Euro ihracat cirosu elde etmek. Toplamda yaklaşık 120 bin adet araç satarak yaklaşık 1.4 milyar Euro ciro elde etmek` dedi. Durak, Ford`un perakende satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 119 arttığına da dikkat çekti.

Otomotiv pazarındaki liderliklerinin güçlenerek devam ettiğini de belirten Durak, `İlk 6 ayda en yakın rakibimizden 2 bin 18 adet daha fazla perakende araç sattık. Bu dönemde 36 bin 815 adet araç ihraç ederek 427 milyon dolar gelir sağladık.`


Diğer Genel Haberleri