Fondaki Bankalar 15 Aralık’ta Pazara Çıkıyor

Bigpara Haber

Bankacılık Üst Kurulu 15 Aralık’ta fondaki sekiz banka için potansiyel alıcılara çağrı yapacak. IMF onayının ardından uygun alıcılarla görüşülecek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, hafta ortasına kadar Ankara’da kalacak. Heyetteki Bankacılık uzmanları da Bankacılık denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) yönetimi ile fon bankalarının satışına yönelik takvimi görüşüyorlar. Uzmanların BDDK’nın eylem planına refakat edecekleri kaydediliyor.

BDDK’nın daha önce açıkladığı eylem planı uyarınca 15 Aralık’ta potansiyel alıcılara kurul tarafından çağrı yapılacak.

Bu çağrının akabinde de IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun ek niyet mektubu ve SRF kredisinin ele alınarak onaylanacağı 21 Aralık’ın ertesi günü de BDDK uygun koşullu alıcıları onaylayarak satış sürecini başlatacak.

Evlilik maddesi

IMF Bankacılık uzmanlarının sektördeki diğer bankalar arasında da birleşme ve ortaklık girişimlerinin başlatılması yönündeki çalışmaların hızlandırılmasını istedikleri, bu sürecin de IMF tarafından önemsendiği ve takipte tutulduğunu ilettikleri öğrenildi.

Öte yandan icra direktörleri kurulunca onaylanacak SRF kredisinin faizinin stand - by kredisi faizinden yıllık 3 puan daha fazla olduğu, 18 aylık kullanım süresi sonuna kadar da kademeli biçimde artırılarak, vade sonunda diğer kredi türlerinin yıllık 5 puan üzerine kadar çıkacağı belirtiliyor.(MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri