Fon bankalarında heyecanlı bekleyiş

BDDK, bankalara talip olan 16 yatırımcıdan hangilerinin banka sahibi olabileceklerde aranan kriterlere uyduğunu bugün açıklayacak

Bigpara Haber
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankalara talip olan 16 yatırımcıdan hangilerinin banka sahibi olabileceklerde aranan kriterlere uyduğunu bugün açıklayacak.

Fon`daki sekiz bankaya talip olan 4`ü yabancı 16 yatırımcıdan başvurularını 15 Aralık`ta alan Kurul, bankacılık yapmak için aranan kriterlerin incelenmesini bugün tamamlayacak. Kurul, bunun öncesinde toplanarak inceleme sonuçlarının açıklanıp açıklanmamasını da tartışacak. Daha önce Dışbank, Finansbank, Garanti Bankası ve Denizbank Fon`dan banka almak için ve gerekli başvuruyu yaptıklarını açıklarlarken geri kalan 12 kuruluş ise merakla bekleniyor. Kurul tarafından daha önce açıklanan banka sahibi olma kriterlerine uyan yatırımcılarla, gizlilik sözleşmesi imzalanacak. Daha sonra yatırımcılar, 8 bankanın ortak yönetimini oluşturan Tevfik Altınok başkanlığındaki ekiple görüşerek bankalar hakkında bilgi alacak.

Potansiyel alıcıların önerilerinin de alınmasının ardından şubat ayına kadar şartnameler hazırlanacak. Nisan ayında ise ihaleler sonuçlandırılacak. Kurul yetkilileri, bankaların satışı sırasında alıcıların mali durumlarının yanısıra bankaların geleceğine yönelik projelerini de değerlendireceklerini belirtiyor.
Bu arada, Kurul`un, Fon`a sonradan devredilen Demirbank, Etibank ve Bank Kapital`i de pazarlıklara dahil etme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Bu durumun, özellikle Demirbank`a gösterilen yoğun ilgi nedeniyle oluştuğu kaydediliyor. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri