Fitch, Yapı Kredi Portföy`ün notunu teyit etti

Bigpara Haber

Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş`nin (Yapı Kredi Portföy) “Varlık Yönetimi Notu”nu teyit etti.

AA

Yapı Kredi Portföy`den yapılan açıklamaya göre, şirket, global varlık yönetimi standartlarını sağlama ilkesi ile Fitch Ratings`ten varlık yönetimi alanında “M2 (TUR)”a hak kazandı.

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Didem Gordon, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye`de portföy yönetiminin hızla gelişen bir hizmet olduğunu, özellikle varlıklarını en etkin ve verimli şekilde değerlendirmek isteyen kurum ve bireylerin, profesyonel desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, M2(TUR) notunun müşterilerin Yapı Kredi Portföy`e olan güvenini de pekiştirdiğini kaydetti.

Fitch`in değerlendirmesinin Yapı Kredi Portföy`de uygulanan portföy risk yönetimi becerilerini de yansıttığını ifade eden Gordon özellikle, yakın zamanda uygulamaya konulan iyi tasarlanmış bir yatırım portalı, bununla birlikte yakında yatırımcılara sunulacak olan anapara garantili yatırım fonları ve serbest fonlar gibi gelişmiş ürünler ile risk ölçümü araçları gibi yeniliklerin bu yüksek notu belirleyen faktörler arasında yer aldığını belirtti.

Açıklamaya göre, varlık yönetim şirketlerini, kaynakları, yatırım yönetimindeki kalitesi, risk yönetimi uygulamaları ve bunları destekleyen idari ve teknolojik altyapısıyla değerlendiren Fitch Ratings, derecelendirme sistemi uyarınca, M5`den M1`e doğru artan ulusal varlık yönetimi notu ile derecelendiriyor.

Diğer Genel Haberleri