Fitch`e göre gelişen piyasa tahvilleri iyi durumda

Fitch, gelişen piyasa ülke kredilerinin kalitesi artmaya devam ederken, global makro görünümün de olumlu kalmayı sürdüreceğini belirtti

Bigpara Haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, gelişen piyasa ülke kredilerinin kalitesi artmaya devam ederken, global makro görünümün de olumlu kalmayı sürdüreceğini ve bunun, risk iştahında son zamanlarda görülen bozulmaya rağmen, borçlanan gelişen piyasalara destekleyici finansman koşulları sağladığını belirtti.



REFERANS GAZETESİ

Ülke borçlanmalarını değerlendiren Fitch Sovereign Group`un Müdürü Brian Coulton Gelişen piyasalar ülke temel göstergeleri güçlendikçe, tahvil kalitesinin ve varlıklarının global tahvil döngüsündeki bir ters gidişe karşı, geçmişte olduğundan daha büyük esneklik göstermeleri bekleniyor dedi. Coulton, Her ne kadar gelişen piyasaların global bir dalgalanma şokunun kaynağı olmaları muhtemel değilse de, global ekonomik ve finansal koşullarda bir bozulma olursa, büyük dış finansman ihtiyacı olan ülkeler bundan olumsuz etkilenecektir dedi. Fitch, yılbaşından bu yana 5 gelişen piyasının döviz cinsi uzun vadeli kredi notunu artırırken bir tek Ekvador`un notunu düşürdü. Gelişen piyasalardaki merkez bankalarının elindeki döviz rezervinin bu yıl 700 milyar dolar daha artması bekleniyor.

Doğu Avrupa`da rehavet

Bunun yanında küresel ekonomi için enflasyonist baskının bir tehlike işareti olduğuna vurgu yapılan raporda, merkez bankalarının faiz artırımlarının sürmesi durumunda küresel piyasalarda eş zamanlı bir düzeltme yaşanabileceği ihtimali olduğu da belirtildi.

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard&Poor`s (S&P) ise geçen hafta yayımladığı bir raporda özellikle Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde reform rehaveti yaşandığı ve bunun kredilerdeki iyileşmeyi engellediği belirtilmişti.

Diğer Genel Haberleri