Finansal Hizmetler Güven Endeksi azaldı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, aralıkta 165,4 seviyesine geriledi.

Bigpara Haber

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), aralıkta bir  önceki aya göre 3,5 puan azalarak 165,4 seviyesine geriledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından aralık ayına  ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı. Buna göre, FHGE, aralıkta bir önceki aya kıyasla 3,5 puan azalarak  165,4'e geriledi. Endeks, kasımda 168,9 düzeyinde bulunuyordu.

FHGE'yi son 3 aydaki hizmetlere olan talep artış yönünde etkilerken,  son 3 aydaki iş durumu ve gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep beklentisi ise  azalış yönünde etkiledi.

Haberin Devamı

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre,  son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki  ay seviyelerinde devam ettiği, hizmetlere olan talepte artış olduğu  yönündeki değerlendirmelerin ise güçlendiği görüldü. Gelecek 3 aydaki hizmetlere  olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin zayıflayarak devam ettiği gözlendi.

Son 3 aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelerin azalış bildirenler  lehine döndüğü, gelecek 3 aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentilerin  zayıfladığı görüldü.

Aralıkta, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta  Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla  değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik  fonları hariç)" ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı  Faaliyetler" sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 3,8 ve 0,9 puanlık  azalış gerçekleşirken, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu  sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" sektöründe ise 4,4 puanlık artış oldu.

Diğer Piyasa Haberleri