Filistin`de Seçim Korkusu

Bigpara Haber
Erken seçim kararı alınan İsrail`de politikacıların seçim propagandaları sırasında popülarite kazanma kaygısının şiddetin artmasına yol açması bekleniyor.


İsrail parlamentosunun önceki gün erken seçim kararı almasının ardından Filistinliler kampanya döneminde İsrailli siyasetçilerin oy kaygısıyla bölgede şiddeti artırmasından çekiniyorlar. Filistinli müzakareci Saeb Erakat, İsrailli siyasi liderlerin seçim kampanyaları sırasında halkın gözünde popülerliklerini artırmak için Filistinliler`e karşı şiddeti tırmandırabileceklerine dikkat çekti. Erakat, Filistin`in Sesi radyosuna verdiği demeçte, İsrail sağının ve inişe geçen İsrail solunun Batı Şeria ve Gazze Şeridi`ndeki ayaklanmaları bastırmak için Filistinliler`e karşı şiddet uygulama ve ekonomik yaptırımları artırma eğiliminde olduğunu söyledi. Erakat demecinde, İsrailli politikacıların daha fazla oy alabilmek için Filistin halkını tehdit siyasetinden yararlanmaya çalışıyorlarmış gibi bir izlenim yarattıklarını belirtti.
Erakat, İsrail ordu radyosuna verdiği demeçte de seçim döneminde şiddetin daha fazla tırmandırılmamasını diledi.


ŞARON, BARAK`A GÖZ KIRPIŞTIRDI;

Öte yandan, İsrail`de sağcı Likud partisinin lideri Ariel Şaron, erken seçime gitme kararı alan Başbakan Ehud Barak ile yeni koalisyon hükümeti kurmaya hazır olduğunu söyledi. Barak ile daha önce ulusal birlik hükümeti kurma konusunda yaptığı görüşmelerde anlaşmaya varamayan Şaron, Barak`ın erken seçim kararıyla ilgili olarak İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Benim fikrime göre bu İsrail için üzüntülü bir gün. Barışa ulaşmak için ulusun birliğe ihtiyacı var. Sayın Barak`tan bir davet gelirse, kendisiyle görüşmeye gideceğiz dedi.
İsrail parlamentosu önceki gün büyük çoğunlukla erken seçim kararı almıştı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri