Fiat`ta şimdi de yönetici krizi

Bigpara Haber
Ekonomik krizden kurtulmak için endüstri planını yürürlüğe koyarak 5 bin 600 işçisini hafta başında çıkaran Fiat`ta bu kez yönetim krizi yaşanıyor.

Fiat Grubu Başkanı Paolo Fresco ve Fiat`ın CEO`su Gabriele Galateri`nin istifa edecekleri iddialarıyla bugün başlayan Fiat Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Galateri`nin yerine bir isim seçilene dek görevde kalmayı kabul ettiği bildirildi. Açıklamada, Fiat Yönetim Kurulu`nun Fiat Oto`nun yeniden yapılanmasını içeren endüstri planını uygulamak için kendi içinde güven aldığı belirtilirken; Başkan Fresco`nun durumuyla ilgili ifade yer almadı.

Bu arada Fiat`ın endüstri planında yer alan yeni finansmana destek veren Unicredito, SanpaoloImi, İntesaBci, Capitalia kredi bankaları ise FiatYönetim Kurulu`nda değişiklik yapılmasına karşı olduklarını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Fiat`ın içinde bulunduğu durum ile ilgili geçtiğimiz hafta içinde gazetecilere demeç veren Başbakan Silvio Berlusconi, Fiat`ın krizde olmasından dolayı yöneticileri sorumlu tutmuştu. Berlusconi, Zamanım olsa Fiat`ı alır kurtarırım diye konuşarak, Fiat Yönetim Kurulu üyelerini başarısızlıkla suçlamıştı.

Öte yandan İtalya`nın sol görüşlü La Republica gazetesinde bugün yer alan haberde, Fiat`ın yeniden yapılanma planı içinde bulunan yeni model araba üretimi projesini Ferrari, Maserati, Alfa Romeo ve Volkswagen markalarıyla birlikte gerçekleştireceği iddia edildi. Fiat`ın yüzde 20 hissesine sahip olan General Motors kaynaklı olarak verilen haberde, yeni modelin Audi, Bentley, Lamborghini markaları karması birşey olacağı ve 2004 tarihinden itibaren projenin başlayacağı öne sürüldü.
(AA)

Diğer Genel Haberleri