Fenıs Fenis Aluminyum Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya C

Bigpara Haber
"Ilgi: 21 Mayis 1999 tarih ve 4/GID-1100/BG/9582 sayili yaziniz.
Konu: Dunya Gazetesi Borsa ekinde yeralan haber hakkinda aciklama.
21 Mayis 1999 tarihli Dunya Gazetesi`nin Borsa ekinde "Fenis Aluminyum, istikrar saglanmasi ile ikinci bir halka arz planliyor" mansetiyle muhabir Ozlem Bozkurt imzasiyla bir haber yayimlanmistir. Yanlisliklar ihtiva eden bahse konu habere iliskin aciklamalarimiz asagidadir.
Sirketimizin genel muduru A.Atilla Gezer, ayni zamanda Fenis Holding A.S.`nin bagli ortakliklari konumunda bulunan ve aluminyum konusunda faaliyet gosteren; Terme Metal Sanayi ve Ticaret A.S., Fenis Sistem ve Aksesuar A.S., Femas Fenis Aluminyum Urunleri A.S. ve Fentek Fenis Teknik Urunler A.S.`nin olusturdugu "aluminyum grubu" sirketlerin de sevk ve idaresinden sorumlu bulunmaktadir. Bu itibarla, Dunya Gazetesi muhabiri Ozlem Bozkurt ile yapilan roportaj, Fenis Aluminyum Sanayi ve Ticaret A.S. ile diger aluminyum grubu sirketlerin faaliyetleri hakkinda bilgilenmek amaciyla yapilmistir. Ancak, haberin basliginda ve detayinda Fenis Aluminyum Sanayi ve Ticaret A.S. one cikarildigindan yukarida zikri gecen sirketlere ait bilgiler Sirketimize maledilmistir. Bahse konu haber yayimlanmadan once taslagida tarafimiza gonderilmediginden duzeltilememistir.
Sonuc olarak; "Fenis Holding istikrarin saglanmasi ile ikinci bir halka arz planliyor" manseti ile yayimlanmasi gereken haber basliginda sehven yanlislik yapilmistir. Halka arzi planlanan sirketler ise sirketimizin istirakleri olmayip yukarida da ifade edildigi gibi Fenis Holding A.S.`nin istirakleri "Fenis Sistem ve Aksesuar A.S. ve Fentek Fenis Teknik Urunler A.S."dir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri