Fed tutanaklarında 'faiz artırımı' sinyali !

Fed tutanaklarında "Ekonomi yolunda giderse faiz artırımı yakın zamanda yapılabilir" sinyali verildi.

Bigpara Haber

Fed'in para politikasını belirleyen yetkililer, istihdam ve enflasyon rakamlarının beklentiler içinde gerçekleşmesi halinde ABD'de "oldukça yakın" bir zamanda faiz artırmanın uygun olacağını belirtti.

ABD merkez bankasının 31 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yaptığı ve faizlerin sabit tutulduğu son para politikası toplantısının tutanakları aynı zamanda yeni göreve gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın kurduğu yönetiminin henüz net olmayan ekonomi politikaları nedeniyle Fed'in içinde bulunduğu belirsizliğin boyutları hakkında da fikir verdi.

Tutanaklarda, "Birçok üye açıklanacak işgücü piyasası ve enflasyon verilerinin beklentiler dahilinde veya beklentilerden daha iyi olması halinde politika faizinin oldukça yakında artıramanın uygun olacağı görüşünü ifade etti" denildi.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fed Aralık ayında faizleri bu yıl içinde üç defa artıracağını açıklamıştı. ABD ekonomisi hakkında bunu takip eden dönemde açıklanan güçlü veriler de Fed yetkililerinin bu konudaki güvenini artırıyor.

Tutunaklarda ayrıca Trump'ın ekonomiye dair planları hakkında devam eden belirsizlik nedeniyle Fed yetkililerinin uygulanacak politikaların ayrıntılarını görmek istediği ifade edildi.

Yine tutanaklarda, "katılımcılar maliye ve diğer devlet politikalarının nasıl şekilleneceği ve bu politikaların ne zaman devreye alınacağı ve etkilerinin ne ölçekte olacağı konusunda kayda değer belirsizlik bulunduğunun tekrar altını çizdi" denildi.

Diğer Ekonomi Haberleri