FED önlem almaya hazır

Bernanke, FED`in durgunluğu önlemek için birçok şey yaptığını, görünümün kötüleşmesi durumunda daha da fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi

Bigpara Haber
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, FED`in   durgunluğu önlemek için birçok şey yaptığını, görünümün kötüleşmesi durumunda daha da fazlasını yapmaya hazır olduğunu söyledi.


REFERANS GAZETESİ

FED`in faiz oranlarında yapılan indirimlerin etkilerini görmeye yönelik çalışmalarını devam ettireceğini söyleyen Bernanke, ekonominin iyileşme oyunda olduğunu gösteren işaretlerin bulunduğunu belirterek, bu yıldan itibaren kuvvetli büyüme beklediğini dile getirdi.

Enflasyonun şimdiki haline oranla daha ılımlı bir görünüm kazanacağını kaydeden FED Başkanı, kamuoyundaki enflasyon beklentisinin de mantıklı nedenlere dayandırılması gerektiğini söyledi.

Bernanke buna karşın, piyasalarda yaşanan kredi sıkışıklığının büyümeyi yavaşlatıcı yönde bir etki yaratacağını ve görünür gelecekte konut sektöründeki düşüşün sona ereceğine ilişkin bir işaretin görünmediğini söyledi.

Ekonomiyi yavaşlatacak risklere karşı yeterli sigorta ve zamanında harekete geçme sözü veren Bernanke`nin açıklamaları FED`in gerekli gördüğü takdirde faiz oranlarını yeniden indirebileceği anlamına geliyor.

Diğer Genel Haberleri