Fed faiz artırırken...

Fed'in artık Aralık'ta faiz artıracağı hemen hemen bilinmekle beraber, 2017'ye de en az 3 faiz artışı beklentisiyle girme olasılığı ağır basıyor.

Bigpara Haber

2017'de 8 toplantı yapacaklar ve bunun 4 tanesinde basın toplantısı olacak. Fed'in artık Aralık'ta faiz artıracağı hemen hemen bilinmekle beraber, 2017'ye de en az 3 faiz artışı beklentisiyle girme olasılığı ağır basıyor. Faiz artırımlarını seriye bağlamadıklarına göre, politika aksiyonunu ancak basın toplantısı olan FOMC'lerde alırlar. 4 faiz artırımı fazla gibi görünüyor, 2 mi 3 mü olur ona bakacağız.

Küresel ticaret Trump tehdidiyle karşılaşabilir, ancak Fed konusunda o kadar da agresif olmayacaklar. Dışarıda üretim yapan şirketlerin ABD'ye çağrılması, ithalatlara uygulanacak %35-45 gibi vergi oranları, altyapı yatırımları Trumponomics'i oluşturuyorlar. Amaç içeride büyümeyi sağlamak. %3-4 seviyelerinde büyüme rakamları kaydedip, biraz da enflasyon yaratabilirse (tüketim ve işçi maliyetleri en kısa yollu kanal olarak görünüyor) Fed de 3-4 faiz artırımını 2017 içine koyabilir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak; faiz artırım sıklığı beklentileriiyle 2017'ye ivmeli girebilecek bir USD olacağı varsayımında bulunabiliriz. Özellikle Trump'ın kısa vadede kamu harcamalarını ve altyapı yatırımlarını artırarak destekleyeceği büyüme ile birlikte, diğer yandan ABD şirketlerinin işgücü maliyetlerini artırıcı adımlar atmasının enflasyona etki etmesi Fed'i beklenenden daha hızlı bir faiz artış sürecine sokabilir.

Alınacak kararların sonrasında USD varlıklarında da, karşıt varlıklarda da fırsatların oluşması mümkündür. Bu enstrümanlarda oluşacak hareketleri fırsata çevirmek her zaman mümkün ve KapitalFX'in performans paketiyle desteklenmiş platformunda bu enstrümanların tamamını alabilir, satabilirsiniz.

***

Haberin Devamı

SPK onaylı KapitalFX, gelişmiş teknolojik alt yapısı ve donanımı, Forex piyasaları konusunda profesyonel ve deneyimli kadrosu, güçlü sermaye yapısı ile sektörde üst sıralarda yerini almak üzere yola çıkmış bir aracı kurumdur.

KapitalFX 'in müşterlerine özel yayınladığı ücretsiz günlük analizler için e-mail adresini bırak

Diğer Genel Haberleri