FED`den piyasaları rahatlatacak açıklama

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, piyasaları rahatlatacak açıklamalar geldi

Bigpara Haber

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, FED`in, kredi problemlerini çözebilmesi için sıkışmış Wall Street firmalarına verilen acil kredileri kullandırmak için daha fazla süre tanımayı düşündüklerini söyledi.


AA

Bernanke, Virginia Arlington`da düzenlenen tutsat (mortgage) forumunda yapacağı konuşmanın metninde, mali piyasalardaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürdüklerini, bu çerçevede, bazı şirketler için geçen yıl sonunda tanınan olanakları genişletmeyi düşündüklerini ifade etti.

FED Başkanı, mali istikrar için etkili bir denetleyiciyse merkez bankasının gücünü mutlaka koruması gerektiğini söyledi.

FED`in müdahale etmemesi durumunda, mali piyasalardaki problemlerin çığ gibi büyüyeceğini ve ülkeyi tehlikeye düşüreceğini belirten Bernanke, şimdiki kredi krizine benzer bir durumun yaşanmasını önlemek için FED`in önümüzdeki hafta konut satın alanları korumak adına yeni kural ve esaslar belirleyeceğini ifade etti.

Bernanke, son tecrübelerin, bir kez daha mali istikrarsızlığın ciddi ekonomik maliyetlere yol açtığını gösterdiğini vurguladı.

Bear Stearns`in kurtarılmasını da savunan Ben Bernanke, mali piyasaların zaten stres altında olduğu bir zamanda, ABD`nin önemli bir yatırım bankası olan Bear Stearns`in aniden iflas etmesine izin verilmesinin mali sisteme ve genel olarak ekonomiye daha da olumsuz etkiler yaratabileceğini kaydetti.

Diğer Genel Haberleri