`FED 2015`te faiz artırabilir`

IMF başekonomisti Blanchard, Fed`in 2015`te politika faizini artırmasını bekliyor

Bigpara Haber

IMF başekonomisti Blanchard, Fed`in 2015`te politika faizini artırmasını bekliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) başekonomisti Olivier Blanchard, fonun, Fed`in 2015`te faiz artırmasını beklediğini söyledi.

IMF, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin düşebileceği beklentisiyle gelişmiş ekonomilerdeki yeni riskler arasında, başta Euro Bölgesi`nde olmak üzere, düşük enflasyonu görüyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Raporunda, ABD`de bütçe anlaşmalarının ardından azalan mali baskının da desteğiyle artması beklenen nihai yerel talebin, 2014`te toparlanmaya öncülük edeceğini söyleyen IMF, Euro Bölgesi`nin de resesyondan toparlanmaya döndüğünü, ancak baskı altındaki ekonomilerde ilerlemenin vasat düzeyde olacağını belirtti.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Telekonferans görüşmesiyle Fed`in politika çerçevesi ve zamanlamasının makul olduğunu ifade eden Blanchard, Fed`in erken çıkışa daha yakın olduğunu düşünmediğini söyledi. Blanchard, düşük faizlerden kaynaklanan risklerin beklenenden daha çokolacağı senaryosuna ise düşük ihtimal verdi.

Blanchard ayrıca IMF`nin yüzde 10 ila yüzde 20 ihtimalle, Avrupa`da yavaş ekonomiye bağlı olarak deflasyon öngörerek, Avrupa Merkez Bankası`na talebi sürdürme ve enflasyonu koruma çağrısında bulundu.

IMF Euro Bölgesi`nde bu yıl yüzde 1, önümüzdeki yıl ise yüzde 1.4 büyüme öngördü.

Diğer Faiz Haberleri