Fazla tahsilat mahkemeden döndü

Bigpara Haber
İzmir Barosu avukatlarından Hürriyet Akgün ve eşi Berrin Akgün, müvekkillerinin bir bankanın hesabına para yatırırken kendisinden, Banka ve Sigorta Muammeleleri Vergisi adı altında alınan 20 YTL parayı geri almak için açtığı davayı kazandı. Hâkim, bu paranın yasal dayanağı olmadığını belirtip, tahsil edilen 20 YTL ve diğer giderlerin Akgün çiftine ödenmesine karar verdi. Bankadan icra yolu ile 394 YTL`nin tahsil edileceği belirtildi.
Avukat Hürriyet Akgün, mahkemenin verdiği bu kararın örnek oluşturduğuna değinerek Vatandaşlar bu konuda dikkatli olsun. Fazladan para yatırmasınlar. Nasıl olsa alınan para az diyerek, dava açmaktan da kaçınmasınlar dedi.
Avukat Akgün, yaklaşık bir yıl önce de benzer bir dava açarak kazanmıştı. Aygün işyerinin kira giderini banka kanalıyla yatırmıştı.
Banka görevlileri Hürriyet Akgün`den 20 YTL fazladan komisyon parası almıştı. 23 yıllık avukat Hürriyet Akgün, bir yıl önce İzmir 2`nci Sulh Hukuk Mahkemesi`nde `geri alma` davası açmıştı. Hâkim Mustafa Aysal, alınan paranın yasal olmadığını belirtip bankadan 360 YTL alınmasına karar vermişti.

Diğer Genel Haberleri