Fazilet`te kader günü perşembe-cuma

Bigpara Haber
Fazilet Partisi`nin kapatılması istemiyle açılan davada sonuca yaklaşıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, kararın perşembe ya da cuma günü çıkabileceğini, ama bunun bir tahmin olduğunu söyledi. FP lideri Recai Kutan ise huzur içinde kararı beklediklerini, davanın sonucunun, siyaseti, ekonomiyi ve dış ilişkileri olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Anayasa Mahkemesi`ne gelişinde, gazetecilerin soruları üzerine, FP`nin kapatılması istemiyle açılan davada Perşembe veya Cuma günü karar çıkabileceğini, ancak bunun bir `tahmin` olduğunu kaydetti. Bumin, FP davasında bir ara karar verileceğini sanmadığını da söyledi.
Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün saat 10.00`da toplanarak önce gündemindeki diğer konuları ele alacak. Heyet daha sonra FP`nin kapatılması istemiyle açılan davanın ikinci hafta çalışmalarına başlayacak.

`Borsadaki düşüş`
Bazı çevrelerin, borsadaki düşüşü, FP hakkındaki kapatma davasıyla ilişkilendirdiğini ifade ederek, bunun doğru olduğunu, davadan çıkacak sonucun siyaseti, ekonomiyi ve dış ilişkileri çok menfi etkileyeceğini kaydetti.
Ekonomik durumun `çok kötü olduğunu`, insanların kuru ekmeğe muhtaç duruma geldiğini söyleyen Kutan, geçen hafta 31 katrilyon liralık ek bütçenin TBMM`den geçtiğini hatırlattı ve 26 katrilyonluk bölümünün faiz ödemelerine gideceğini dile getirdi.

Kutan, geçen hafta yapılan iç borç takas işlemini de eleştirerek, bunun aslında bankaları kurtarma operasyonu olduğunu öne sürdü. Yapılan işlemle, bankalara `kar transferi` yapıldığını iddia eden Kutan, hükümetin de borçların vadesini uzattığını, bunu da `başarı` diye sunduğunu söyledi.

Diğer Politika Haberleri