Faruk Süren İplikçi Oluyor

Bigpara Haber
Financial Times`a göre, Süren Güneydoğu`ya 30 milyon dolarlık pamuk fabrikası kuracak.


Financial Times, dün yayınladığı Türkiye ekinde Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren`in, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde 30 milyon dolar lık pamuk işleme tesisi kuracağını belirtti. Yılsonuna doğru hizmete girecek tesisin yaklaşık 280 kişiye istihdam sağlayacağı vurgulandı.Haberde, Transtürk Holding`in projesinin, ülkenin yatırım bakımından tercih edilmeyen bölgede bir özel sektör kuruluşu tarafından gerçekleştirilecek en büyük girişimlerden biri olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca haberde, geçen ay Şanlıurfa`da faaliyete başlayan, Koç ve Ata Grubu`nun 17 milyon dolarlık et ve süt işleme tesisi de örnek gösterildi.

VAAT ÇOK AMA...

Gazetede, birçok şirketin bölgede yatırım yapacaklarını vaat edip yerine getirmedikleri belirtildi. Bölgede hayvancılığın yaygın olarak yapıldığının yer aldığı haberde, Güneydoğu`nun ülkenin protein merkezi haline gelebileceğinin altı çizildi.
Ayrıca GÜNSİAD Başkanı Bedrettin Karaboğa`nın, bölgede acil ekonomik tedbirlerin alınması gerektiği sözlerine yer verildi. Karaboğa, devletin bu süreç içerisinde aktif rol alması gerektiğini belirterek, dört maddeden oluşacak bir faaliyet raporu hazırladıklarını ifade etti. Buna göre devlet, yatırımcıları bölgede yatırıma teşvik etmeli, İsrail modeline benzer bir tarım politikası uygulamalı, GAP Projesi`ni süratle tamamlamalı ve tarihi eserleri restore ederek yöre turizmini harekete geçirmeli.
(SABAH)

Diğer Girişim Haberleri