"Faizlerin artması konusunda rahatım"

Cleveland Fed Başkanı Mester, “Şu noktada faizlerin artması konusunda rahatım” dedi.

Bigpara Haber

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin şu anki ivmeyi devam ettirmesi durumunda faizleri bu noktada artırmak konusunda rahat olacağını söyledi. Fed'in para politikasında sıkılaştırma yanlısı yetkililerinden birisi olarak görülen Mester Singapur'da yaptığı konuşmada, ekonominin "sağlam durduğunu" belirtti. Mester aynı zamanda merkez bankasından, verimlilikteki zayıf artış hızı gibi kendi gücünün ötesinde sorunları çözmesinin istenmemesi uyarısını da yaptı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Merkez bankacılığı seminerinde soruları yanıtlayan Mester, "Enflasyonun düşük kalmasına neden olan geçici bir petrol fiyatı şoku yaşadık, doların değer kazanması da enflasyonun düşük kalmasına neden oldu. Bunlar şimdi geçti ve enflasyondaki trend yukarı yönlü gidiyor" dedi.

"Enflasyonun hedefine yaklaştığı ve hedefe doğru ilerlediğine inanıyorum...Eğer ekonomi bu hızda ilerlemeye devam ederse faizlerin bu noktada artırılması için rahat olurum."

Mester geçtiğimiz toplantılarda faizlerin sabit tutulmasına karşı çıkarak, daha hızlı bir faiz artışı politikasını tercih ettiğini belirtti. Mester bugün yaptığı konuşmada Fed'e 4.5 trilyon dolarlık tahvil portföyünü azaltmak da dahil olmak üzere daha normal bir para politikasına dönmesi çağrısında bulundu.

Diğer Ekonomi Haberleri