Faizleri rekor düşük seviyeyede

Macar merkez bankası Fed`in varlık alımlarını sabit tutması ve enflasyonun sönük kalmasıyla faiz indirimine gitti

Bigpara Haber

Macar merkez bankası Fed`in varlık alımlarını sabit tutması ve enflasyonun sönük kalmasıyla faiz indirimine gitti.

Macaristan`ın merkez bankası gösterge faiz oranını enflsyonun yavaşlaması ve Fed`in varlık alımlarına devam etmesiyle rekor düşük seviyeye indirdi.

Budapeşte merkezli Magyar Nemzeti Bank tarafından yapılan açıklamada iki haftalık gösterge faiz oranının yüzde 3.8`den yüzde 3.6`ya indirildiği belirtildi. Bu hareket Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin 15 tanesinin tahminine paralel gerçekleşti. Ankete katılanların 3 tanesi kesintinin yüzde 3.7`ye gerçekleşeceği tahminini yaparken, 1 tanesi yüzde 3.65 ve 1 tanesi de yüzde 3.55 tahmininde bulundu. Merkez bankası Macaristan saatiyle 15:00`da bir açıklama yapacak.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Merkez bankası Başkanı Gyorgy Matolcsy 11 Eylül`de yaptığı açıklamada gelişmiş ülkelerdeki genişlemeci para politikası ve şirket kredi faiz oranlarını Macaristan`da artırma planlarının faiz oranlarını belirlemede daha fazla manevra alanı yarattığını dile getirdi.

Intesa SanPaolo SpA`nın Budapeşte`de bulunan CIB Bank şubesi analistleri, Zayıf büyüme ve gerileyen enflasyon gibi temeller destekleyici faktörler olarak kalmaya devam ediyor ve son zamanlardaki piyasa gelişmeleri yumuşak para politikası adına faiz oranlarını kesmek için yeterince korkutucu yorumunu yaptı.

Macar forinti yüzde euro karşısında 0.5 düşerek Budapeşte saatiyle 12:26`da 299.96 seviyesine geldi ve geçtiğimiz ay boyunca düşüşünü yüzde 1`e çıkardı. 

Diğer Faiz Haberleri