Faizler 2015`e kadar artmaz

Evans, enflasyonun hala Fed`in yüzde 2 olan hedefinin altında seyretmesinden endişe duyduğunu söyledi

Bigpara Haber

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, pozitif ekonomik ivmenin hız kazandığı işaretlerine rağmen faiz oranlarının olağanüstü düşük seviyelerde kalmaya devam edeceğini söyledi.

Detroit`te konuşanChicago Fed Başkanı Charles Evans, Maksimum istihdam ve fiyat istikrarına doğru yeterli ilerleme sağladığımızdan emin olanan kadar politika büyük olasılıkla bir süre daha oldukça genişlemeci kalmaya devam edecek. Hali hazırda düşük enflasyon bekliyorum ve hala yüksek olan işsizlik kısa vadeli politika faizinin 2015`e kadar sıfıra yakın kalmaya devam edeceği anlamına geliyor dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyonun hala Fed`in yüzde 2 olan hedefinin altında seyretmesinden endişe duyduğunu söyledi.

Enflasyonun Fed`in faiz oranlarını ne zaman artıracağı konusunda vereceği kararın bir faktörü olacağını belirterek, faiz oranlarının 2015`ekadar sıfır seviyesinde kalacağını vurguladı.

Evans, Enflasyon yüzde 2 hedefinin altında kaldığı sürece, oldukça genişlemeci para politikasını devam ettirmemiz gerekecek diye konuştu.

Evans ayrıca Fed`in tahvil alımlarını azaltmasını savunda ve Varlık alım hızımızı ılımlı şekilde azaltmak için doğru zaman ve yaklaşımdıdedi.

Diğer Faiz Haberleri