Faizde ve dolarda gevşeme devam ediyor

Dolar kurundaki gevşeme MB’nın açtığı satış ihalesiyle desteklendi ve dolar fiyatı 1 milyon 247 bin liraya kadar indi

Bigpara Haber
Hazine’nin dünkü ihalesinde sürpriz faizle beklentilerin üzerinde borçlanması para piyasalarında olumlu bir hava yarattı. İhale sonuçları dün dövizde hızlı çıkış frenlerken bonolara da ilgiyi artırdı. Bugün ise dolar kurundaki gevşeme MB’nın açtığı satış ihalesiyle desteklendi ve dolar fiyatı 1 milyon 247 bin liraya kadar indi. Bono cephesinde de yeni ihale kağıdına yönelik talebin sürdüğü gözleniyor. 7 Kasım 2001 tanımlı bono yüzde 84.93 bileşiğe kadar geriledi ve bu kağıtta toplam 280.2 trilyon liralık hacim gerçekleşti.

İhale sonrasında döviz kurlarının da gevşeme eğilimine girdiğini kaydeden Finans çevreleri, doların 1 milyon 250 bin lira seviyesinde destek oluşturulacağını düşünüyorlar. MB’nın kısa vadeli faizleri aşağı çekmesini bekleyen bankacılar, bono faizlerinin daha aşağılara gelebileceğini fakat şu an o/n faizlerinin yüksek olduğunu belirttiler.

Döviz cephesinde dolarda gevşeme bugün de devam ediyor. Merkez Bankası’nın açtığı satış ihalesiyle de desteklenen düşüş hareketi, doları 1 milyon 247 bin liraya kadar çekti. Serbest piyasada güne 1 milyon 270 bin liradan başlayan dolar, daha sonra 1 milyon 251 bin liraya kadar geriledi ve döviz büfelerinde dolar 1 milyon 260 bin civarında. (tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri