Faiz tekrar indirebilir

Ekonomik verilerin kötü devam etmesi durumunda daha fazla faiz indirilebilir

Bigpara Haber

AMB Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, ekonomik verilerin kötü devam etmesi durumunda daha fazla faiz indirilebileceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, Euro Bölgesi`nde ekonomik görünümün bozulması durumunda AMB`nin faiz oranını tekrar düşürmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Merkez bankası geçtiğimiz hafta politika faizini 25 baz puan indirerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.5`e çekti. Coeure, Fransa`da gerçekleştirdiği bir röportajda Bu tarihi düşük bir seviye ve eğer göstergeler durumun daha da kötüleşmeye gittiğine işaret ederse tekrar indirime gidebiliriz ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu 3 Mayıs`ta yaptığı bir açıklamada Euro Bölgesi ekonomisinin 2013 yılında daha önce beklenenden daha fazla daralacağını dile getirirken, 2 yıllık düşüşün işsizliği rekor bir seviyeye çıkardığını belirtti. Komisyon`un tahminlerine göre Euro Bölgesi`nde gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYH) bu yıl yüzde 0.4 düşecek. Avrupa Komisyonu daha önce bu düşüşün yüzde 0.3 civarında gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu.

Coeure, bölge hükümetlerinin borç oranlarını azaltırken birbirleriyle işbirliği yaparak ekonomik büyümeyi teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

Tabii ki büyümeye dönmek için bir stratejiye ihtiyacımız var diyen Coeure, Bu, daha çok harcama yapmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Daha fazla borç yaratmak Avrupa`daki büyüme sorununu çözmeyecek ifadelerini kullandı.

Diğer Faiz Haberleri