Faiz kararı borsayı nasıl etkiler? Eral Karayazıcı yazdı

Peki piyasalar bu faiz kararından nasıl etkilenir?

Bigpara Haber


Piyasada gözler bugünkü faiz kararına kilitlendi. Uzmanların çoğu 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklese de, daha az ve daha fazla düşebileceğini düşünenler de var. Peki piyasalar bu faiz kararından nasıl etkilenir?

bigpara.hurriyet.com.tr


Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Eral Karayazıcı, borsada yönün ne olabileceğini değerlendirdi. Karayazıcı'nın piyasa öngörüsü:

" TCMB faiz kararı sonrasında BIST ne olur sorusunun yanıtına ilişkin olarak , yurtdışında haziran ayının ikinci haftasında ( Dow Jones 17.000 , DAX 10,000 bölgesinden ) başladığını düşündüğüm düzeltme eğiliminin ılımlı kalsa da bir süre daha ( 2-3 hafta ) devam edeceği yönündeki beklentim dahilinde 80.000 & 80.500 dirençlerinin aşılmasının kolay olmayacağı görüşündeyim.
 
Bu nedenle hisse senedi portföylerinde dengeli bir strateji ( asgari % 35 nakit ) ile devam edilerek yakın vadede doğabilecek alım fırsatlarına yönelik mühimmat stokunun korunmasını daha doğru buluyorum. 

BORSAYI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
 
Gerek yurt dışında gerek ise yurt içinde ralli halinin yılın üçüncü çeyreği içinde ikinci perde ile yeniden start alacağı yönündeki beklentimi koruyor, tekrar niteliğinde olmaması için bugün pusulayı yayınlamıyorum. "

Diğer Faiz Haberleri