Faiz beklenenin üzerinde

Dört aylık bono ihalesinde bileşik faiz yüzde 92.29, net satış 2.5 katrilyon lira oldu. İhale öncesi kamuya 950 trilyonluk ROT satış yapıldı

Bigpara Haber
Hazine Müsteşarlığı, haziran ayının son borçlanma ihalesinde nominal 3.2 katrilyon liralık satış oldu. 4 aylık bono ihalesinde bileşik faiz yüzde 92.29 olarak gerçekleşti. Basit faiz oranı ise yüzde 73.85 düzeyinde oldu. Sabahki beklentiler yüzde 85-90 aralığındaydı. İhalede net satış ise 2.5 katrilyon seviyesinde gerçekleşti. Nominal teklif tutarının 3.3 katrilyon lirayı bulduğu ihalede satış fiyatı ise 78 bin 750 lira oldu.

İhale sonuçlanmadan önce kamu kuruluşlarına 950 trilyon liralık rot satış yapıldı.
Diğer yandan Hazine en son 19 Haziran`da düzenledği 98 günlük (3 ay) vadeli bono ihalesinde nominal 992.3 trilyon lira tutarında kağıt satmıştı. İhalede bileşik faiz yüzde 79.47, basit faiz de yüzde 63.34 olmuş, ihaleye 1.4 katrilyon liralık talep gelmişti.

Deniz Yatırım portföy bölümü yönetmeni Sinan Kesikbaş, ihalede bileşik faiz oranının beklenin üzerinde gerçekleştiğini, ancak faiz yükselmesiyle birlikte Hazine belirlediği minimum satış (2.5 katrilyon) hedefine ulaştığını söyledi. Faizin yükselmesinin doların bir miktar gevşemesine yol açtığını belirten Kesikbaş, tahvil- bono piyasasında derinliğin azalması nedeniyle önümüzdeki dönemde daha çok dolardaki hareketlerin piyasaların psikolojisini yansıtacağını ifade etti. (tradecnet.com)

Diğer Piyasa Haberleri