Faiz artırımı ihtimali yükseldi

Lacker, risklerin azalması ile birlikte, haziran ayında faiz artırımı için durumun güçlendiğini söyledi.

Bigpara Haber

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Perşembe günü Bloomberg Radio'ya yaptığı değerlendirmede, "Nisan ayı toplantısında faiz artırımını açık bir şekilde destekledim," dedi ve "Sanırım faiz artırımı için durum Haziran ayında daha güçlü olacak" şeklinde konuştu.

Fed'in politika karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi 14-15 Haziran'da Washington'da toplanacak. Çarşamba günü açıklanan Nisan ayı toplantı tutanakları, komite üyelerinin büyük bölümünün, ekonomi iyileşmeye devam ederse, Haziran ayında faiz artırımını desteklediğini gösterdi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Lacker, Çin'de büyümeye yönelik risklerin "bir kaç ay önceye göre daha az ve daha açık" olduğunu ve doların ABD ekonomisine zarar verecek kadar güçlenmesini beklemediğini belirtti.

Lacker, "Küresel ve finansal gelişmelerden kaynaklanan risklerin neredeyse tamamen ortadan kalktığını görüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Bu yıl FOMC toplantılarında oy hakkı bulunmayan Lacker, yatırımcıların, Fed'in son iki toplantısında faizi sabit tutmasının ardından, komitenin niyetlerini yanlış okuduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri