Evlilik Daimler`in Hayatını Kararttı

Bigpara Haber
Güçlenmek için evlenen Daimler ile Chrysler, evlilik sonrası tam aksine gücünü yitirdi. Şirket hisseleri, Şubat ayından beri yüzde 40 düştü.


Evlilik sonrası başlayan kan kaybını durdurmak için çırpınan DaimlerChrysler`de sular bir türlü durulmuyor. Alınan tüm önemlere rağmen gün geçtikçe değer kaybeden şirket hisselerinde, Cuma günü yönetim kurulu tarafından yapılan düşük kar uyarısının ardından yine büyük bir düşüş meydana gelmesi bekleniyor. Yönetim için zaman giderek daralırken, New York Times gazetesi sorunlu ortak Chrysler`in satışının gündeme geldiğini bildirildi. Gazete, şirket kaynaklarına dayanarak yayınladığı haberde hızla düşen hisse senetlerinin satış ihtimalini gündeme getirdiğini ifade ediyor.


HİSSELER KORKUTUYOR;

DaimlerChrysler`in yönetiminde yaşanan gelişmeler, şirket hisselerini de etkiliyor. Frankfurt Borsası`nda işlem gören DaimlerChrysler hisseleri geçen haftayı yüzde 5`lik düşüşle 49.20 eurodan kapattı. 1998`de 65 eurodan işlem görmeye başlayan ve 1999`da 90 euroyu gören şirket hisseleri Şubat`tan bu yana yüzde 40 değer kaybetti.Yeniden yapılanma için harekete geçen Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schrempp, Chrysler`in ABD`li Başkanı James Holden`in yerine, Alman Dieter Zetsche`yi getirdi. Buna rağmen tedbirler sonuçsuz kalırsa, Schrempp`in tahtının sallanabileceği belirtiliyor. (SABAH)


Diğer Genel Haberleri