Eve Dönüş telaşı

Bigpara Haber
İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre Eve Dönüş Yasasının çıkması, PKK - KADEK`te hareketliliğe neden oldu. Toplam 213 örgüt üyesinin yasadan faydalanmak için güvenlik birimlerine başvurduğu öğrenildi. Bu arada yasadan yurt dışındaki 27 örgüt üyesi de faydalanmak istedi. Kuzey Irak´ın İran sınırında bulunan kamplardan 54 PKK/KADEK örgüt üyesinin kaçtığı ileri sürüldü.

Kürtler: Kerkük başkent olsun
Mesut Barzani`ye bağlı Irak Kürdistan Demokrat Partisi ve Celal Talabani`ye bağlı olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği`nden iki yetkili, Irak`ın kuzeyindeki Kerkük kentini, `Kürdistan`ın başkenti olarak görmek istediklerini` söylediler.

Tezkere tarihi belirsiz
Erdoğan, Irak`a asker gönderme kararının tatil sonrasına kalıp kalmayacağının belli olmadığını söyledi.

7.Uyum Paketi tamam 8. gelebilir
7. Uyum Paketi dün Meclis Genel Kurulu`nda kabul edilirken, Erdoğan, İKV Genel Kurulu`nda AB üyeliği için gerekirse 8. Uyum Paketi`nin de çıkarılacağını açıkladı. Erdoğan Irak`a asker gönderilmesiyle ilgili kararın tatilden sonraya kalıp kalmayacağına yoğunluğa göre karar vereceklerini söyledi.

Arınç yine muhalif
Meclis Başkanı Arınç, Irak savaşı sırasında reddedilen tezkerenin Meclis`in itibarını artırdığını belirterek, hükümete yeni tezkere için adeta mesaj gönderdi. Arınç, Umarım kimse bundan sonra halk iradesini hesaba katmadan plan yapmaya çalışmaz dedi.

Diğer Genel Haberleri