Eurogroup: Bugün karar çıkmaz

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Yunanistan'ın yaptığı yeni önerileri değerlendirmeyi kreditör kuruluşlara bıraktıklarını ve bugün nihai bir değerlendirme yapılmasına imkan olmadığını söyledi

Bigpara Haber

Euro bölgesi maliye bakanları grubunun başkanı Jeroen Dijsselbloem, bugün akşamki euro bölgesi devlet başkanları zirvesine hazırlık amacıyla toplanan maliye bakanları toplantısından öncesi konuştu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Dijsselbloem, "Yunanistan Başbakanı Çipras ile yapıcı görüşmeler yaptık" diye devam etti.

ALMAN BAKANDAN SERT AÇIKLAMALAR GELDİ

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble, toplantı öncesinde, “Yunanistan'dan somut bir öneri almadık, Perşembe gününe kıyasla değişen bir şey yok. Atina'dan somut öneriler gelmezse Yunanistan hakkındaki liderler zirvesine ciddi bir hazırlık yapamayız. Bizim gibi IMF de Yunanistan'dan herhangi bir öneri almadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

ECB'DEN YUNAN BANKALARA ACİL LİKİDİTE DESTEĞİ

Diğer yandan Avrupa merkez bankası'ndan Yunan bankalara sağlanacak acil likidite desteğine yönelik bir açıklama yapıldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyelerinden Ewald Nowotny ise "Yunan bankalarına tanınan acil likidite imkanı gün sonuna kadar uzatıldı, daha da uzatılıp uzatılmayacağı müzakere sonuçlarına bağlı" açıklaması yaptı.

Diğer Ekonomi Haberleri