E*Trade`den, İşlem Hacmi Baskısı

Bigpara Haber
Online aracı kurum E*Trade, işlem yapmayan müşterilerine üç aylık dönemlerde harç uygulamasına başlayacak. Dünyanın iki numaralı online aracı kurumu, üç aylık dönemde 5 bin dolarlık hesap tutarının altına düşen müşterilerine kendiliğinden 15 dolarlık harç yükleyecek. 5 bin doların altındaki hesap tutarına sahip olan müşterilerin harçtan uzak durabilmek için üç aylık dönemin sona ermesinden önceki altı ay içinde en az iki alışverişi tamamlamış olması gerekiyor. E*Trade bu konudaki açıklamaları, elektronik posta ile müşterilerine ulaştırdı.


MÜŞTERİLER TEPKİ GÖSTERDİ;

Bu açıklamaya tepki gösteren E*Trade müşterileri, harç uygulamasına geçilmemesini istedi. Herhangi bir harç uygulamasına geçilmeyeceğinin güvencesinin verilmemesi durumunda hesabını başka bir aracı kuruma aktaracağı uyarısında bulunan bazı kullanıcılar, arkadaş ve meslektaşlarına da aynısını yapmalarını önereceklerini belirttiler.


BOĞA PİYASASININ ZORLADIĞI UYGULAMA;

Düşen piyasalarda işlem hacminin de gerilemesi, online aracı kurumları yeni nakit akışı kanalları bulmaya zorluyor. E*Trade ve Internet üzerindeki aracı kurum işlemlerinin lideri Charles Schwab, finansal hizmet yelpazelerini, mortgage kredileri, mevduat ve çek hesapları ile ATM`ler ide içerecek şekilde genişletmiş durumda. E*Trade`in bir müşteri hizmetleri temsilcisi, fiyatlardaki artışın bütün müşterilere yüksek kaliteli hizmetleri sürdürmek için bir zorunluluk olduğunu belirtirken, harçların rakiplerinin çoğunun uyguladığının üzerinde olmadığını kaydetti. Müşteri hizmetleri temsilcisinin e - posta mesajında zorunlu asgari hesap tutarının 5 bin ila 30 bin dolar olduğu ve bazı aracı kurumların üç aylık dönem için 15 ila 30 dolarlık harç uyguladığı belirtiliyor. E*Trade açıklamasında IRA ve Power E*Trade hesapları ile bir yıldan az bir süredir açık olan hesapların yeni harçlardan muaf olduğu da ifade ediliyor. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri