Etibank Ve Bank Kapital`in Devredilmesi

Bigpara Haber
-Bankacilik Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Başkani Temizel: (2) -``8 Bankanin Alacaklari Toplami Temerrüt Faiziyle Birlikte 7.4 Katrilyon Lira`` -``Bu Bankalarin Rehabilitasyonu İçin Hazine`Den 6.1 Milyar Dolar Borç İstedik. Ama Bu Paraya Hiç İhtiyaç Duyulmayabilir`` -``Fondaki Bankalar Rehabilite Edilerek Çok Kisa Sürede Sisteme Dönecek``


ANKARA (A.A) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na daha önce devredilen 8 bankanın alacakları toplamının temerrüt faiziyle birlikte 7.4 katrilyon lira olduğunu açıkladı. Temizel, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nda, Kurul üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, genel olarak Türk bankacılık sektörünü değerlendirdi ve Etibank ve Bank Kapital`in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na devredilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Fon`daki 8 bankanın alacaklarının reel olarak tahsil edilmeleri halinde elde edecekleri tutarın 5 katrilyon lirayı bulacağını ifade eden Temizel, şunları söyledi: ``Bu bankaların rehabilitasyonu için Hazine`den 6.1 milyar dolar borç istedik. Bu talebimiz Pazartesi günü karşılanmış olacak. Ama alacakların tahsili halinde bu paraya hiç ihtiyaç duyulmayabilir. Fondaki bankalar rehabilite edilerek ihaleyle elden çıkarılacak. Bu bankalar çok kısa sürede sisteme geri dönecek.


`` Temizel, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun 526 trilyon lira nakit parası olduğuna işaret etti. Zekeriya Temizel, bir soru üzerine, son olarak Fon devredilen iki bankanın ilk belirlenen risk toplamının da 415 trilyon lira olduğunu belirtti. Temizel, İşadamı Sakıp Sabancı`nın 20 bankanın zor durumda olduğu yönündeki açıklamaları hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık olarak da, ``kendilerinin kanun hükümlerini uyguladıklarını`` belirterek, ``bu konuda Bankalar Yasası çerçevesinde gerekli işlemleri yapacaklarını`` bildirdi. (Devam edecek)

Diğer Ekonomi Haberleri