Eski Hatalar Tekrarlanmasın

Bigpara Haber
TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, satışa çıkarılan 8 banka için `inanılmaz talep var` demenin yanlış olduğunu söyledi. Canevi, bankalar için konulan bir aylık başvuru süresinin kısa olduğunu belirterek, `Eskiden olsaydı, talep var denilebilirdi. Bu bankaların satışında yapılan hataların tekrarlanmaması şart` dedi. Canevi, Citibank ile görüşmelerinin de sürdüğünü belirtti.


TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, TMSF bünyesinde bulunan ve satışa çıkarılan 8 banka için `inanılmaz talep var` demenin yanlış olduğunu söyledi. Canevi, Eskiden olsaydı, talep vardı denilebilirdi. Bankaların satışında yapılan hataların tekrarlanmaması şart dedi. Canevi, Citibank ile görüşmelerin sürdüğünü kaydederek, iki tarafında sonuçlanana kadar başka hiç kimseyle görüşme yapmama konusunda anlaştıklarını bildirdi. Yavuz Canevi, TMSF bünyesindeki 10 bankanın sistemin toplam aktiflerinin yüzde 15`i seviyesinde bulunduğunu belirterek, Mali sektör için önemli olan bundan sonraki uygulamaların doğru yapılması dedi. Canevi, satışa çıkan 8 bankaya yoğun bir talep olduğunu düşenmediğini belirterek, Türkiye`de daha önce olsaydı, yoğun talep var, derdim. Sayın Temizel öyle diyor. İnşallah öyledir. Tabi eskiden yapılan hataların yapılmaması kaydıyla. Eskiden de talep vardı ama ne olduğunu gördük. Şimdi böyle olduğunu zannetmiyorum. Öyle taleplere de yol verilecektir diye konuştu. Canevi, satışa çıkarılan 8 banka için bir aylık başvuru süresinin kısa olduğunu belirterek, BDDK tarafından açıklanan eylem planını `yoğrulması gereken bir plan` diye nitelendirdi.


GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR;

Canevi, Citibank ile TEB arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirterek, Dünya devi olan bir banka ile oturup sonuca varmak kolay değil. Teknik düzeyde çalışmalar sürüyor. Ancak iki tarafından görüşmeler kesilene kadar başkalarıyla masaya oturmaması konusunda anlaştık diye konuştu. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri