Ersin Özince Kurul`u değerlendirdi

Bigpara Haber

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun çalışmaları, biz ciddi müteşebbislere, hele hele inisiyatiflerini sermaye piyasası üzerinden halkla, yatırımcı ile paylaşmış bankalara güç katıyor dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun faaliyetlerini değerlendiren Ersin Özince, Biz sektörün ciddi müesseseleri, daima sektörde fırsat eşitliği ve uluslararası standartta esaslar istedik. Dolayısıyla Kurul fikrinin her zaman destekçisi olduk. Bu konuda önce sektördeki sorunların giderilmesi, daha sonra da sektörün dünya standartlarına ulaştırılması bizim de her zaman arzu ettiğimiz konu olmuştur diye konuştu.


BANKACILAR KANUNA UYMALI;

Türkiye`de çok ciddi bankacılık ve finans birikimi bulunduğunu belirten Özince, Bu Türkiye`nin hiçbir zaman ayıbı değil, iftihar ettiği ve mukayeseli üstünlük geliştirdiği yöresinde bir alan olacaktır açıklamasında bulundu. Kurul`un faaliyetlerini son derece olumlu değerlendirdiklerini ifade eden Özince, bankacıların DGM`lik olmasını ise Hukuki bir konudur. Hukukçu değilim, ama tabii ki biz bankacılar, başta Bankalar Kanunu olmak üzere görevimizi, işimizi yaparken her türlü hukuki tesbite, esasa uymak zorundayız. Bunlara uymadığınız takdirde, tabii hukuk gereğini yapar sözleriyle değerlendirdi. Piyasalardaki 9 aylık gelişmeleri de değerlendiren Özince, Ümitsizliğe düşeceğimiz hiçbir şey yok. Şunu unutmamalıyız ki, geçmişe nazaran şu anda çok çok daha iyi yerdeyiz dedi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri