Ersin Özince GSM`de Sıkıntı Kalmayacak

Bigpara Haber
-Türkiye İş Bankasi Genel Müdürü Özince: -``Hiçbir Sikintinin Kalmayacaği, Hepsinin Çözüleceği İnancindayiz`` -``Hukuki Olan Herşeyi Sonuna Kadar Yerine Getireceğiz``


ANKARA (A.A) - 25.10.2000 - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, GSM 1800 konusunda hiçbir sıkıntının kalmayacağı, bütün sıkıntıların çözüleceği inancında olduklarını belirterek, ``Hukuki olan her şeyi sonuna kadar yerine getireceğiz`` dedi. Özince, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile makamında yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bir gazetecinin, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü`nün sözleşme imzalanmadan önce lisans bedeli üzerinden doğan yüzde 17 KDV`nin peşin olarak yatırılmasına ilişkin Türkiye İş Bankası`na gönderdiği mektubu hatırlatarak, bununla ilgili bir değerlendirme yapıp yapmadıklarını sorması üzerine, Özince ``Değerlendiriyoruz, önümüzde 2 gün var. İki gün içinde bütün detayları değerlendireceğiz`` diye konuştu.


Mektupta, İş-Tim`in cep telefonu işletmeciliği yapmak için ödemesi gereken 2 milyar 525 milyon doların KDV`si olan 429 milyon dolara işaret edildiğini hatırlatan bir gazeteciye de Özince, şu karşılığı verdi: ``Bunun cevabını hukuk uzmanlarına ve vergi uzmanlarına sorun. Biz vergi kaçakçısı değiliz, sorumluluğumuz neyse bunu yaparız. Ben vergi uzmanı değilim, biz hiçbir sıkıntının kalmayacağı, hepsinin çözüleceği inancındayız.`` Özince, yüzde 17 oranındaki KDV`nin, sözleşmenin imzalandığı tarihi izleyen ayın 25`ine kadar ödenmesi gerektiğini söyleyen bir gazeteciye de, ``Ben vergici değilim, ama bütün bunları ciddiyetle değerlendiriyoruz`` karşılığını verdi. ``Nakit ödemenin yapılması konusundaki sorun çözüldü mü`` sorusunu ise Özince, ``Sorun var mıydı`` diye yanıtladı. İşletecekleri GSM şebekesinin hangi numara aralığında hizmet vereceğine ilişkin bir soru üzerine Özince, buna sözleşme imzalandıktan sonra karar vereceklerini belirtti. ``Cuma gününe kadar KDV`yi ödeyecek misiniz`` şeklindeki başka bir soru üzerine de Özince, ``KDV konusu Ulaştırma Bakalığı`nın dışında. Hukuki olan her şeyi biz sonuna kadar yerine getireceğiz`` dedi.

Diğer Teknoloji Haberleri