Ermeni tasarısı ABD Senatosu`nda

Sözde Ermeni soykırımının dolaylı olarak tanınmasını öngören bir tasarının, yarın veya Perşembe günü ele alınması bekleniyor

Bigpara Haber
Sözde Ermeni soykırımının dolaylı olarak tanınmasını öngören bir tasarının, yarın veya Perşembe günü ABD Senatosu genel kurulunda ele alınması bekleniyor.

Kongre kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanlığı`nın gelecek yılki bütçesinin yarın veya Perşembe günü, Senato`da tartışılması öngörülüyor. Ermeni lobisi de, sözde Ermeni soykırımı tasarısını, Dışişleri Bakanlığı bütçe yasasının arkasına ekletme teşebbüsünde bulunmaya hazırlanıyor.

Ermeni lobisinin girişiminde başarılı olması durumunda, Ermeni iddiaları, bütçe tasarısıyla birlikte kabul edilecek ve sözde Ermeni soykırımı, dolaylı şekilde de olsa ilk defa Amerikan devletinin bir kurumu tarafından tanınmış olacak.

Öte yandan diplomatik kaynaklar, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ekibinin, Ermeni iddialarının Senato`da kabulünün engellenmesi için senatörler nezdinde girişimde bulunduğunu belirttiler. Ancak Kongre kaynakları, kararsız birçok senatörün bu hafta başında Ermeni lobisinin safına geçtiğini söylediler. Kaynaklar, bu ortamda Ermeni iddialarının, ABD Dışişleri Bakanlığı bütçesine eklenmesi konusunda oylama yapılması durumunda, Ermeni lobisinin şansının yüksek olduğunu ileri sürdüler. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri