Erikli`nin yüzde 60`ı Nestle`nin oluyor

Bigpara Haber
Nestle Waters, Erikli Su ile birleşecek. Her iki şirketin operasyonlarını birleştirmek için iki taraflı iştirake dayalı yeni ortak bir şirket kurulacak. Bu yeni şirketin yüzde 60 hissesi Nestle Waters Türkiye`ye, kalan yüzde 40 hissesi ise Erikli`ye ait olacak.
Yeni şirketin üst yöneticiliğini (CEO) Erikli Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı yürüten Hasan Aslanoba`nın üstleneceği, anlaşmanın sonuçlandırılması için Rekabet Kurulu`ndan onay beklendiği dile getirildi. Aslanoba, anlaşmanın Erikli`nin performansını güçlendirecek iyi bir imkân olduğunu, çok sayıda markayla büyüyen Türkiye şişelenmiş su pazarında önemli bir dağıtım yatırımı, güçlü bir kapasite ve yenilikçilik gerektiğini belirterek, Nestle Pure Life`ın yeni şirketin gelişimi için çok önemli bir avantaj sağlayacağını vurguladı.

Pazarın lideri
Nestle Waters Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya Bölge Başkanı Maurizio Paternello, satın almanın Türkiye`ye verdikleri önemin göstergesi olduğunu ve kilit bir bölgede liderliği güçlendirdiklerini belirterek devralma sayesinde çok hızlı büyüyen pazarda gerçek anlamda lider bir konum edineceklerini söyledi. 1960`ların ortasında Bursa`da kurulan, Erikli, doğal kaynak suyu pazarında Türkiye`de lider. Şirket, 2005 yılında 55 milyon dolar satış cirosu elde etti. Türckiye su pazarına Sanko ortaklığı ile giren Nestle Waters`ın 2005 yılı dünya satışı ise 5.7 milyar avro oldu.

Diğer Genel Haberleri