Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin 27.10.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Sirketimizin 6 aylik mali tablolarina iliskin 33 no.lu bilanco dipnotun da belirtilen muhasebe politikalarinda degisiklikler baslikli aciklamada ifade edilen hususta Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`ndan almis oldugumuz 09.10.1997 tarih ve DEDA/10/1405 sayili yazi uyarinca sirketimizin kararini belirten ve Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`na, Kurul`un "Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasi"na iliskin Seri:VIII, NO.20 sayili tebligine istinaden gonderilen aciklamamiz asagidaki verilmektedir.
Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S.`nin Sermaye Piyasasi Kurulu`nu muhatap MI.22/1/667 sayili yazisi asagiya cikarilmistir.
Kurulunuzun 09.10.1997 tarih ve DEDA/10/1405 sayili yazilarinda belirtilen Sirketimizin maddi duran varliklarin iktisabinda kullanilan kredi kur farklarinin varliklarin aktiflestirilmesinden sonra gider yazilmasi veya aktiflestirilmesi seceneklerinden birinin benimsenerek gerekli duzeltmelerin yapilmasi hususunda Sirketimizin tercihi, ayni zamanda uluslararasi stanartlara da uygunlugu nedeniyle isletme donemi kur farklarini tamaminin ilgili tesisin isletmeye alinma tarihinden itibaren gider yazilmasi yonunde olmustur. Buna gore yapilacak duzeltmeler sonrasi hazirlanacak 9 aylik mali tablolarimiz IMKB tarafindan belirlenen 31 ekim 1997 tarihine kadar Kurulunuza ve IMKB`na gonderilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri