Ereğli`de 170 Milyon Dolarlık Yatırım

Erdemir G.M. Macun Kam Projesine 88-99 yılları arasında 1.5 milyar Dolar Harcandı

Bigpara Haber
2000 yılında 170 milyon dolar yatırım yapılacağını açıklayan Erdemir Genel Müdürü Şener Macun: KAM projesine, 1989-1999 yılları arasında 1.5 milyar dolar harcandı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Genel Müdürü Şener Macun, Kapasite Artırma ve Modernizasyon (KAM) projesine, 1989-1999 yılları arasında 1.5 milyar dolar (873 trilyon lira) harcama yapıldığını bildirdi. Macun, yaptığı açıklamada, ERDEMİR`in dünya demir-çelik sektöründe yaşanan olumsuzluklara rağmen üretim ve satış açısından program hedeflerini yakaladığını, ayrıca yatırımını da sürdürdürdüğünü söyledi.


ERDEMİR`de sıvı çelik ve yassı mamul üretim kapasitesinin yıllık 3 milyon ton seviyelerine çıkarıldığına işaret eden Macun, bununla birlikte kalite ve verimi yükselterek üretim maliyetlerinin azaltıldığının amaçlandığını kaydetti. Macun, şöyle dedi: KAM projesi çerçevesinde, 1989-1999 yılları arasında 1.5 milyar dolar harcama yapıldı. Söz konusu projeyle ulaşılan hedefleri korumak, mamul kalitesini iyileştirmek, üretim maliyetlerini düşürmek ve katma değeri yüksek mamullerin üretilmesine imkan sağlamak amacıyla yıllık 250 bin ton kapasiteli teneke/krom kaplama tesisi geçen yıl tamamlanarak üretime başlandı.


Bunun dışında I-II sürekli döküm tesisleri modernizasyonu, turbo blower/generator ile sürekli galvanizleme hattı gibi projeler devam etmektedir. Bu süreçte, 1998-1999 yıllarında 100`er milyon dolarlık yatırım harcaması gerçekleştirilmiştir. 2000 yılı için ise 170 milyon dolar harcama planlanmıştır. Macun, dünya çapında çelik endüstrisinde de rekabet yaşandığına dikkati çekerek, Çelik şirketleri, yaşamlarını devam ettirebilmeleri için farklı pazarlara uyum sağlama ve verimli olma zorunluluğuyla karşı karşıyadırlar. Bu zorlu mücadelenin üstesinden gelebilmeleri; ancak kalitelerini artırmak, maliyetlerini azaltmak ve konularında uzmanlaşmak yoluyla mümkün olmaktadır diye konuştu. (DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri