Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamay

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Sirketimizin 16.08.1998 tarihli Sabah Gazetesinde ilani sozkonusu olan arsasi, 1969 yilinda Sirketimiz personeline egitim ve dinlenme tesisi yapilmak amaciyla satinalinmistir. Sozkonusu arsanin satinalindigi tarihteki tapu kayitlarina gore yuzolcumu 86.786 metrekaredir.
1982 yilinda yapilan kadastro calismalari sonucunda arsanin yuzolcumu 73.784 metrekareye dusurulmustur. Daha sonraki yillarda, Imar Kanununun 18. maddesi uyarinca 24 Eylul 1991, 7 Mart 1995 ve 2 Kasim 1995 tarihli Altinoluk Belediye Encumeni kararlarindan sonra yapilan kamulastirmalarla arsanin yuzolcumu 43.467 metrekareye inmistir. Bu gelismeler sonucunda mustakbel istimlaklar olasiligi gozonunde bulundurularak bu arsanin satisina karar verilmistir. Diger taraftan sozkonusu arsanin Sirketimizin faaliyetleriyle dogrudan ya da dolayli olarak hicbir ilintisi bulunmamaktadir.
Sozkonusu arsanin degeri Edremit Sulh Hukuk Mahkemesi tarafindan (1998/47 D. Is esasinda kayitli delil tespiti dosyasina ibraz olunmus 25.03.1998 tarihli Bilirkisi Raporuna gore) tespit edilmistir.
Idare Meclisimiz 16 Temmuz 1998 tarih ve 695 sayili toplantisinda arsanin bu degere gore satilmasina karar vermistir. Kararda belirtilen degerin, en son Kamuya aciklanan 30.06.1998 tarihli bilancomuzdaki Duran Varliklarin Toplam Net Degeri ve Aktif Toplamina bolunmesiyle elde edilen oranlar Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri: VIII, No: 20 sayili Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasina Iliskin Tebligi`nin 3/B/a maddesinde yer alan oranlarin cok altinda kalmaktadir.
Arsanin satisi henuz gerceklesmemistir. Konu ilan asamasindadir. Alicilarla gorusmelere baslanmamistir. Prosedurun islemeye baslamasini muteakip meydana gelen gelismeler Teblig hukumleri cercevesinde butun safahatiyla Baskanliginiza bildirilecektir.
Satisa konu olan gayrimenkulun degerlemesi Kurul`un Seri: IV, No: 7 sayili Tebligi`nin Ek madde 1 hukmunde yer alan ekspertiz sirketlerinden birine yaptirilacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri